Fly en Drive Azoren Eilandhoppen De Triangel Afbeelding Fly en Drive Azoren Eilandhoppen De Triangel
Fly en Drive Azoren Eilandhoppen De Triangel ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Azoren

Fly en Drive Azoren Eilandhoppen De Triangel

***

plane hotel car


8 Dagen

In deze Fly Drive ontdekt u de drie beroemde driehoekige eilanden en een vierde eiland, Sao Miguel. Vlieg naar het eiland Pico, waar het hoogste punt van heel Portugal ligt, de vulkaan Pico. Spring naar het eiland Faial, zo dicht bij het eiland Pico dat je de vulkaan in de verte nog kunt zien. Ga vervolgens naar het eiland So Jorge, een eiland met een ongewoon formaat vanwege de vorming van de uitbarstingen van de Pico-vulkaan. Ervaar een geweldige finale in Sao Miguel, een van de mooiste plekken ter wereld, met een natuurlijke schoonheid die volledig buiten de norm valt.Dag 1: Pico

Na aankomst op het eiland Pico wordt je per transfer naar de haven gebracht. De daadwerkelijke start van de reis begint vandaag niet op Pico, maar op het buureiland Faial. Na de bootovertocht neem je de huurauto in ontvangst en rijd je door naar het eerste hotel, hotel Horta of gelijkwaardig. Hier verblijf je de eerste drie nachten.

Dag 2-3: Pico - Faial

Faial is een heuvelrijk en vooral divers landschap met een vulkanische geschiedenis, karakteristieke windmolens en grote hoeveelheden hortensias. In het oosten van het eiland, vanaf het uitkijkpunt Espalamaca, is er prachtig uitzicht over de buureilanden Pico, So Jorge en Graciosa. Een ander mooi vergezicht is de Flamengos vallei. Dit gebied heeft de vorm van een amfitheater en is tegenwoordig de bakermat voor de landbouw en melkproductie op Faial. Via de weg van de hortensias en het bos met Japanse ceders kan er doorgereden worden voor een bezoek aan de 400 meter diepe krater. Vanaf het uitkijkpunt loopt er een mooie wandelroute van 8 km die in ca. 2,5 uur kan worden gewandeld. Een bezoek aan de haven Horta kan natuurlijk ook niet achterblijven. De internationale haven wordt voornamelijk aangedaan door zeilers die even op adem komen tijdens het oversteken van de Atlantische Oceaan. Werp eens een andere blik op de stad Horta. Dit kan vanaf de Monte da Guia, een kleine berg op het schiereiland voor de kust. Aan de andere kant van de baai van Horta ligt de baai en het strand Porto Pim, een beschermd gebied. Sluit het verblijf aan Faial af met een bezoek aan het maanlandschap van Capelinhos, ontstaan door een vulkaanuitbarsting in 1957.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 4: Faial - So Jorge

Rijd na het ontbijt naar de haven van Horta om de huurauto in te leveren. Stap vervolgens op de ferry die naar het buureiland So Jorge vaart. Aangekomen op So Jorge staat de nieuwe huurauto alweer klaar voor heel wat kilometers over dit bijzondere eiland. Rijd door naar het hotel voor de komende nachten, hotel So Jorge Garden of gelijkwaardig.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 5: So Jorge

So Jorge is het eiland van de steile rotswanden, de kliffen en de fajs. Het is een langgerekt eiland met een bergketen die als brug over het eiland loopt. Aan de kust liggen de fajs;kleine vlakke landtongen die zijn ontstaan door grondverzakkingen of lavastromen. Op So Jorge zijn wel meer dan 40 van deze fajs te vinden. Trek eropuit en bezoek de Faj das Almas met een prachtig uitzichtpunt. Daal vervolgens af naar het dorpje Calheta om de Faj Grande te bezoeken. Maak een mooie wandeling door het bosrijke park van Silveira met de bergstroom Ribeira Seca. Een gebied met watermolens, bruggen en een rijk exotisch natuurschoon. Rijd vervolgens door naar Faj de So Joo. Dit gedeelte van het eiland staat bekend om het produceren van de kaassoort So Jorge kaas. Naar het schijnt wordt de melk geproduceerd volgens een oud Vlaams gebruik.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 6: So Jorge - Pico

Rijd terug naar de haven om de huurauto in te leveren en op de boot te stappen naar Pico. Na ontvangst van de huurauto gaat de reis naar het overnachtingshotel op Pico, hotel Caravelas of gelijkwaardig.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 7: Pico

Pico staat natuurlijk bekend om Ponta do Pico, de hoogste berg van Portugal. Maar ook om haar goede wijnen. De wijngaarden van Pico zijn opgenomen als UNESCO Werelderfgoed. Over de gehele lengte van het gebied staan basalten muren die de wijngaarden beschermen tegen natuurinvloeden. Sluit de laatste vakantiedag goed af met een heerlijk glas wijn in de havenstad Madalena.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 8: Pico - So Miguel

Keer terug naar de luchthaven om de huurauto in te leveren en vervolgens terug te vliegen.Hotels
U verblijft in goede 3- of 4-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt.
I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Locatie


Vluchten
U vliegt naar Pico Airport (PIX)
U vliegt terug vanuit Ponta Delgada Airport (PDL)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

Dag tot dag:

 • Dag 1: Pico
 • Dag 2: Pico - Faial
 • Dag 3: Faial
 • Dag 4: Faial - So Jorge
 • Dag 5: So Jorge
 • Dag 6: So Jorge - Pico
 • Dag 7: Pico
 • Dag 8: Pico - So Miguel


Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.Fly en Drive Azoren Eilandhoppen De Triangel 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail