Blog
Portugal - Rondreizen Portugal - Fly Drive Azoren - Pico29-01-2020

Pico het hoogste punt van de Azoren, de berg Pico op het gelijknamige eiland. Deze berg, of ook wel vulkaan, is niet alleen het hoogste punt van de Azoren, maar zelfs van heel Portugal. Een pittige wandeling naar de top wordt beloond met een schitterend uitzicht over Pico en de omringende eilanden.
In de ochtend is er de tijd om een ander hoogtepunt van Pico te bezoeken, namelijk de wijngaarden. Deze zijn al meer dan vijf eeuwen oud en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een bezoek aan één van de wijnboerderijen is een echte aanrader.Faial18-02-2021

De hoofdstad van Faial is Horta. In Horta bevindt zich de wereldberoemde haven waar zeezeilers vanuit de hele wereld samenkomen en in Peter Café Sport verhalen uitwisselen. Het internationale karakter van de gasten zorgt voor een unieke kosmopolitische sfeer. In Faial is er de mogelijkheid voor een halve dag whale watching. De Azoren is één van de beste plaatsen in de wereld om walvissen en dolfijnen te spotten. Ook het walvismuseum is de moeite waard. Breng een bezoek aan de vulkaankrater op het schiereiland Capelinhos.
 Lissabon: De Gouden Stad aan de Taag19-09-2023

De Gouden Stad aan de Taag

Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is een stad vol charme en geschiedenis. Een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad is de Toren van Belém, een prachtig fort uit de 16e eeuw dat ooit dienstdeed als een verdedigingspost en nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Slenter door de smalle straatjes van de oude wijken Alfama en Bairro Alto, waar kleurrijke huizen en sfeervolle cafés je verwelkomen.