Eilandhoppen Azoren compleet Afbeelding Eilandhoppen Azoren compleet
Eilandhoppen Azoren compleet ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Azoren

Eilandhoppen Azoren compleet

***

plane hotel car


11 Dagen

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.Dag 1: Terceira?
Rijd na de aankomst op de luchthaven van Terceira naar het hotel. Er is de gelegenheid om bij te komen van de vlucht of duik direct de knusse straatjes in van Angra do Herosmo. De hoofdstad van Terceira ligt in een schilderachtige baai en de huizen in de binnenstad stammen uit de 15e en 16e eeuw. Niet voor niets is de binnenstad al sinds 1983 op de UNESCO Werelderfgoedlijst terug te vinden.

Dag 2: Terceira?
Verken vandaag het eiland Terceira verder. Bezoek de kratergrot op het midden van het eiland of ga door naar het oosten om het prachtige strand van Praia da Vitria te bezoeken. Het is ook mogelijk om in Angra do Herosmo te blijven. Wandel dan langs de boulevard naar de haven en ontdek het leven van de Azoreanen.

Dag 3: Terceira - Faial?
Vandaag ga je per binnenlandse vlucht van Terceira naar de hoofdstad van Faial. In Horta bevindt zich de wereldberoemde haven waar zeezeilers vanuit de hele wereld samenkomen en in Peter Caf Sport verhalen uitwisselen. Het internationale karakter van de gasten zorgt voor een unieke kosmopolitische sfeer.

Dag 4: Faial?
Vandaag is er de mogelijkheid voor een halve dag whale watching (optioneel bij te boeken). De Azoren is n van de beste plaatsen in de wereld om walvissen en dolfijnen te spotten. Ook het walvismuseum is de moeite waard. Breng een bezoek aan de vulkaankrater op het schiereiland Capelinhos.

Dag 5: Faial - So Jorge?
In de ochtend kan de wereldberoemde haven van Horta bezocht worden voordat de boot vertrekt naar het nabijgelegen So Jorge. Op So Jorge kunnen prachtige wandelingen gemaakt worden door het binnenland waar verspreid over het eiland vele pittoreske dorpjes liggen.

Dag 6: So Jorge?
So Jorge heeft een spectaculair landschap. Over het eiland loopt een rug van vulkanen waardoor het eiland grotendeels ver boven zeeniveau ligt. Daarnaast zijn de kenmerkende fajas een indrukwekkend natuurverschijnsel. Deze landtongen hebben diepe kliffen doordat de aarde aan weerskanten in zee is gestort. Deze diepe kliffen en de kolkende zee zorgen voor een spectaculair uitzicht.

Dag 7: So Jorge - Pico?
Vanuit So Jorge gaat de reis naar het hoogste punt van de Azoren: de berg Pico op het gelijknamige eiland. Deze berg, of ook wel vulkaan, is niet alleen het hoogste punt van de Azoren, maar zelfs van heel Portugal. Een pittige wandeling naar de top wordt beloond met een schitterend uitzicht over Pico en de omringende eilanden.

Dag 8: Pico - So Miguel?
In de ochtend is er de tijd om een ander hoogtepunt van Pico te bezoeken, namelijk de wijngaarden. Deze zijn al meer dan vijf eeuwen oud en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een bezoek aan n van de wijnboerderijen is een echte aanrader voor de reis verder gaat naar So Miguel. Vanuit Pico vertrekt het vliegtuig naar So Miguel, voor een overnachting.

Dag 9: So Miguel?
Het grootste eiland van de archipel is So Miguel, met de hoofdstad van de archipel: Ponta Delgada. Bezoek de stad met haar vele kerken en musea. Ook is het mogelijk om de extra faciliteit whale watching bij te boeken. De wateren rond de Azoren zijn bijzonder voedzaam waardoor dolfijnen en walvissen in grote getalen voorkomen.

Dag 10: So Miguel?
Tijd om de binnenlanden van So Miguel te ontdekken. Bezoek de prachtige kratermeren Sete Cidades in het westen van So Miguel. Via Capelas gaat de reis door naar Ribeira Grande met haar botanische tuin en geisers. Vanuit Ribeira Grande is er de mogelijkheid om via de heilzame bronnen van Furnas terug te keren naar Ponta Delgada. De andere mogelijkheid is om ervoor te kiezen om door te rijden naar het afgelegen Nordeste.

Dag 11: So Miguel?
Vandaag is het tijd om naar de luchthaven te vertrekken voor de terugvlucht naar Nederland.Vluchten
U vliegt naar Lajes Airport (TER)
U vliegt terug vanuit Ponta Delgada Airport (PDL)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • 10 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
Dag tot dag
Dag 1: Terceira
Dag 2: Terceira
Dag 3: Terceira - Faial
Dag 4: Faial
Dag 5: Faial - So Jorge
Dag 6: So Jorge
Dag 7: So Jorge - Pico
Dag 8: Pico - So Miguel
Dag 9: So Miguel
Dag 10: So Miguel
Dag 11: So Miguel

Beschikbaarheid
Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Eilandhoppen Azoren compleet 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail