8 dagen eilandhoppen Sao Miguel en Santa Maria Afbeelding 8 dagen eilandhoppen Sao Miguel en Santa Maria
8 dagen eilandhoppen Sao Miguel en Santa Maria ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Azoren

8 dagen eilandhoppen Sao Miguel en Santa Maria

***

plane hotel car


8 DagenDagprogramma


Dag 1: Sao Miguel Op de eerste twee dagen van de reis staat het hoofdeiland van de Azoren centraal: Sao Miguel. Slenter door de oude straatjes van de hoofdstad Ponta Delgada, breng een bezoek aan diverse musea of kerken en strijk neer bij de gezellige restaurants rondom de haven. Overnachting in hotel Ponta Delgada of gelijkwaardig.


Dag 2: Sao Miguel Maak nader kennis met het vulkanische karakter van het eiland en breng een bezoek aan Furnas. Deze plaats staat bekend om haar gelijknamige kratermeer en de heilzame bronnen. In Furnas is ook het Terra Nostra Park te bezoeken met diverse (zwavelrijke) meertjes, exotische bloemen en eeuwenoude bomen. Rijd vervolgens door naar het oosten van het eiland en kom uit bij het schilderachtige Nordeste. Schitterend uitzicht gegarandeerd vanaf verschillende uitkijkpunten. Overnachting in hotel Ponta Delgada of gelijkwaardig.


Verzorging: Logies ontbijt


Dag 3: Sao Miguel - Santa Maria Rijd met de huurauto de veerboot op en vertrek naar het buureiland Santa Maria. Waai uit op het dek tijdens de vier uur durende tocht en kijk of er onderweg dolfijnen te zien zijn of bijzondere zeevogels. Schoenen uit en slippers aan! Op Santa Maria bevinden zich de mooiste stranden van de Azoren en kunnen heerlijke (strand)wandelingen gemaakt worden. De overnachting is in hotel Colombo. De overnachting is in hotel Colombo of gelijkwaardig.


Verzorging: Logies ontbijt


Dag 4: Santa Maria Santa Maria was het eerste eiland van de Azoren welke werd bewoond door pioniers. Zo zijn er nog veel restanten van de huizen uit de 15e eeuw te vinden. Het eiland is erg heuvelachtig en als enige van de archipel zijn er afzettingen van het vasteland van Europa en Afrika te vinden. Een voorbeeld hiervan is het fijne geel gekleurde zand van de mooie stranden. Overnachting in hotel Colombo of gelijkwaardig.


Verzorging: Logies ontbijt


Dag 5: Santa Maria - Sao Miguel Maak nog een mooie wandeling op Santa Maria, stap vervolgens weer in de auto en keer terug naar de haven. Hiervandaan vertrekt de boot weer naar Sao Miguel. Overnachting in hotel Ponta Delgada of gelijkwaardig.


Verzorging: Logies ontbijt


Dag 6: Sao Miguel Bezoek vandaag het kratermeer Lagoa de Fogo met haar schitterende uitzicht. Zet de afdaling in en kom uit in Caldeira Velha, waar het heerlijk ontspannen is in de warme bronnen. Rijd via het noorden richting de meren van Sete Cidades. Stop onderweg bij Vista do Rei, waar er een adembenemend uitzicht is over de kratermeren. Overnachting wederom in hotel Ponta Delgada of gelijkwaardig.


Verzorging: Logies ontbijt


Dag 7: Sao Miguel Ga deze dag het water op om dolfijnen en walvissen te spotten. De wateren rond de Azoren zijn erg voedzaam waardoor met name dolfijnen in overvloed voorkomen. De laatste overnachting is in hotel Ponta Delgada of gelijkwaardig.


Verzorging: Logies ontbijt


Dag 8: Sao Miguel Rijd naar de luchthaven om de auto in te leveren en terug te keren naar Nederland.


Verzorging: Logies ontbijtVluchten
U vliegt naar Ponta Delgada Airport (PDL)
U vliegt terug vanuit Ponta Delgada Airport (PDL)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

8 dagen eilandhoppen Sao Miguel en Santa Maria 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail