15 dagen fly en drive Eilandhoppen het beste van de Azoren Afbeelding 15 dagen fly en drive Eilandhoppen het beste van de Azoren
15 dagen fly en drive Eilandhoppen het beste van de Azoren ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Azoren

15 dagen fly en drive Eilandhoppen het beste van de Azoren

***

plane hotel car


15 DagenDagprogramma


Dag 1: Pico Aankomst op Pico en per huurauto naar het overnachtingshotel, hotel Caravelas of gelijkwaardig.


Dag 2: Pico Pico, bekend vanwege haar indrukwekkende berg. Deze vulkaan is in al zijn vormen te zien. Op de voorgrond, door zijn conische vorm. Maar ook in het landschap dankzij oude lavastromen. De grond is zeer rijk en er zijn veel wijngaarden. Pico staat ook bekend vanwege haar walvisindustrie. Breng een bezoek aan het museum en leer meer over de geschiedenis en hedendaagse benadering van deze dieren.


Verzorging: Logies ontbijt


Dag 3: Pico - Sao Jorge Vertrek naar de haven om de huurauto in te leveren en vervolgens op de boot naar Sao Jorge te stappen. Daar aangekomen gaat de reis met een nieuwe auto naar hotel Sao Jorge Garden of gelijkwaardig.


Verzorging: Logies ontbijt


Dag 4: Sao Jorge Steile rotswanden, kliffen en fajas. Sao Jorge is langgerekt met een bergketen en aan de kust meer dan 40 fajas;kleine landtongen ontstaan door grondverzakkingen of lavastromen. Wandelschoenen aan en bezoek ze! Rijd vervolgens door naar Sao Joao. Deze regio staat bekend vanwege de Sao Jorge kaas.


Verzorging: Logies ontbijt


Dag 5: Sao Jorge - Faial Terug naar de haven van Sao Jorge om de oversteek per boot te maken naar Faial. Met een nieuwe huurauto gaat de route verder naar hotel Faial Resort of gelijkwaardig.


Verzorging: Logies ontbijt


Dag 6-7: Faial Faial heeft een vulkanische geschiedenis, windmolens en grote hoeveelheden hortensias. Vanaf Espalamaca is er prachtig uitzicht over Pico, Sao Jorge en Graciosa. Ook mooi, de Flamengos vallei in de vorm van een amfitheater. De haven mag niet achterblijven en wordt voornamelijk aangedaan door zeilers die even op adem komen tijdens het oversteken van de Atlantische Oceaan.


Verzorging: Logies ontbijt


Dag 8: Faial - Flores Lever de huurauto in bij het vliegveld en vertrek naar Flores. Rijd met een nieuwe auto door naar hotel Inatel Flores of gelijkwaardig.


Verzorging: Logies ontbijt


Dag 9-10: Flores Klein maar fijn, Flores is echt een schoonheid. Bezoek onder andere het kratermeer Lagoa Funda, de rotswand Rocha dos Bordes of het meest westelijke plaatsje van Europa, Faja Grande.


Verzorging: Logies ontbijt


Dag 11: Flores - Sao Miguel Per binnenlandse vlucht terug naar Sao Miguel. Zet de koffers alvast in hotel Vila Nova, of gelijkwaardig, om vervolgens de rest van het eiland te ontdekken.


Verzorging: Logies ontbijt


Dag 12-14: Sao Miguel Bezoek iedere dag een andere hoek van het eiland. Uiteraard met de bekende kratermeren in het programma. Maak ook kennis met de Azoreaanse eetgewoonten. In Furnas is de beroemde cozido te proeven, een stoofpot die wordt bereidt in de vulkanische warmtebronnen. Het eiland kent ook thee- en ananasplantages waar uitstekende producten vandaan komen.


Verzorging: Logies ontbijt


Dag 15: Sao Miguel Lever de huurauto weer in om vervolgens terug te vliegen naar Nederland.


Verzorging: Logies ontbijtVluchten
U vliegt naar Pico Airport (PIX)
U vliegt terug vanuit Ponta Delgada Airport (PDL)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 14 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.
 • Binnenlandse vluchten Faial-Flores en Flores-Sao Miguel
 • Boottochten Pico-Sao Jorge en Sao Jorge-Faial


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.15 dagen fly en drive Eilandhoppen het beste van de Azoren 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail