Walvissen en Dolfijnen spotten op Pico Afbeelding Walvissen en Dolfijnen spotten op Pico
Walvissen en Dolfijnen spotten op Pico
Bestemming: Azoren - Pico

Walvissen en Dolfijnen spotten op Pico


Tijdens onze 8-daagse Walvissen en Dolfijnen reis gaat u op zoek naar deze indrukwekkende dieren. Meer dan 20 soorten walvisachtigen leven in of passeren jaarlijks het gebied van de Azoren. Deze bijzondere reis laat u kennismaken met deze prachtige dieren.

Appartement o.b.v. Volgens programma



Walvissen en Dolfijnen rond Pico Island

8 dagen / 7 nachten - inclusief vlucht, transfers, accommodatie en 4 whale/dolphin watching excursies.

De giganten van de oceaan

Het bewonderen van walvissen en dolfijnen op korte afstand in het wild staat bij menigeen op het verlanglijstje. Bijna nergens anders in de wereld is het mogelijk om zo veel verschillende soorten walvissen en dolfijnen te zien in een seizoen. Tijdens deze pakketreis reist u af naar het eiland Pico en zal uw droom werkelijkheid worden. Voor deze reis hoeft u niet in het bezit te zijn van een duikbrevet.

De wateren rond Pico zijn een van de beste in de wereld om walvissen en dolfijnen in het wild te observeren. We zijn trots te kunnen aankondigen dat het slagingspercentage van waarnemingen op de excursies rond 99 procent is. Er zijn twee redenen voor dit succes: We maken gebruik van een oude techniek, die al vanaf de voorlaatste eeuw werkte; Vanuit een uitkijktoren vanaf het land (Vigia) worden de walvissen gespot. De informatie in welke specifieke regio de dieren zich op dat moment bevinden wordt verspreid naar de boten via radio of mobiele telefoon. Echter, de meest belangrijke reden dat wij deze excursies met veel succes kunnen uitvoeren komt van de natuur zelf. De voedingsrijke, zeer diepe wateren rond Pico zorgen ervoor dat deze giganten van de oceaan hier zo talrijk voorkomen.

Op de Azoren zijn er meer dan 25 verschillende soorten walvissen en dolfijnen gespot.

Een excursie duurt ongeveer drie uur. In de vroege ochtend meldt de Vigia de waarnemingen en begeleidt de boten naar de juiste plekken. De boten vertrekken alleen uit de haven wanneer een waarneming is geregistreerd. Elke tour wordt voorafgegaan door een briefing van onze goed opgeleide gidsen, waarin u meer leert over het gedrag van de walvissen en dolfijnen. Daarna worden de reddingsvesten verdeeld en gaat u aan boord.

Het seizoen van de reuzen

Op zoek naar Moby Dick

Wilt u getuige zijn van de grote baleinwalvissen in de wateren rond Pico, dient u dit prachtige eiland te bezoeken tussen februari en juni. Gedurende deze tijd van het jaar kunnen we drie verschillende soorten op een dag tegelijk zien. Daarnaast kunnen we in deze tijd van het jaar zon vier soorten dolfijnen waarnemen rond Pico. De baleinwalvissen die - zoals bekend - plankton en krill filteren door de baleinen, worden aangetrokken door de enorme hoeveelheden voedsel die zich ophopen in deze periode van het jaar rond de Azoren; een waar feest voor de walvissen! U kunt het gedrag van de dieren observeren en daarbij grootste wezen dat ooit op onze planeet leefde, bewonderen.

Met een totale lengte van maximaal 33 meter zijn ze groter dan de grootste dinosaurus die ontdekt is tot vandaag de dag, met een gewicht tot 200 ton, dat gelijk staat aan ongeveer 33 Afrikaanse olifanten.

De bultrug is de zanger onder de walvissen.. Zijn aparte vinnen zijn opvallend. Bultruggen staan bekend om hun gigantische sprongen en leven in alle oceanen tot aan de rand van het pakijs. Zij migreren meer dan duizenden kilometers en passeren de Azoren gedurende de maanden maart en juni. In de zomermaanden blijven ze in de voedselrijke gebieden van poolgebieden, terwijl ze de winter doorbrengen in de tropen en subtropen.

Naast de migranten, zijn er ook de residenten van de wateren rond de Azoren. De potvissen bijvoorbeeld, met hun kleintjes, kunnen het gehele jaar door geobserveerd worden bij Pico Island, zo ook de orkas. Uit de familie van de dolfijnen kunnen de gewone dolfijn, tuimelaars, langsnuitdolfijnen, de grijze dolfijn en de gestreepte dolfijn worden waargenomen.

Naast de whale watching excursies, kunt u gedurende uw bezoek aan Pico de berg Pico berg verkennen. In het voorseizoen is de piek meestal nog bedekt met sneeuw. Geniet verder van de overweldigend prachtige natuur van Pico met prachtige bloemen die het eiland verpakken in een heerlijke, zoete geur!

8-daagse pakketreis inclusief

  • Retourvluchten Amsterdam - Lissabon - Horta/Pico
  • luchthavenbelasting en toeslagen
  • luchthaventransfers
  • 20kg ruimbagage
  • 7 nachten accommodatie in guesthouse met eigen badkamer
  • 4 Whale Watching excursies

Accommodatie

Tijdens uw verblijf op Pico zult u verblijven in een van onze guesthouses. De accommodatie is keurig en centraal gelegen, in de nabijheid van het centrum en de duikbasis. Daarnaast is het ook mogelijk om in een hotelaccommodatie of in een vakantiehuisje te verblijven. De kosten hiervoor kunnen dan wel iets hoger liggen. Wij informeren u graag verder hierover indien u dit wenst.

Overige informatie

Offerte op maat

Bovenstaande programmas en prijzen in de prijslijst zijn voorbeeldreizen die we geheel kunnen aanpassen aan de hand van uw wensen. Langere of kortere reisduren, combinatiereizen, stopovers en andere speciale verzoeken kunnen hier in verwerkt worden. We werken dan ook graag een reisvoorstel op maat voor u uit met een compleet overzicht van reisschemas, tarieven en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een email sturen.

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten van Tap Air Portugal/SATA, vertrek vanaf Amsterdam, met overstap op Lissabon. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Uiteraard overleggen wij dan eerst met u.

Reisleiding en transfers

Bij aankomst op de luchthaven Horta of Pico zal een vertegenwoordiger van de duikbasis u opwachten voor de transfer naar uw accommodatie. U wordt ook weer teruggebracht naar de luchthaven na deze onvergetelijke vakantie op Pico.

Indien u reeds vastbesloten bent dit jaar een reis naar de Azoren te willen maken, raden wij u aan, in verband met de krappe beschikbaarheid ruim van te voren uw reis reeds te reserveren. Als u nog niet geheel zeker bent, kunnen wij altijd vrijblijvend en kostenloos een optie voor u plaatsen

Beschikbaarheid

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden. Reserveringen zijn echter altijd op aanvraag tot schriftelijk of telefonisch bevestigd door onze reserveringsafdeling.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Walvissen en Dolfijnen spotten op Pico 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail